Lourdes

Lourdes, goed voor 5 Miljoen bezoekers per jaar. Een stad met veel kanten, want of je gelovig bent of niet, dit moet je een keer gezien hebben. En als u daar toch bent kunt u meteen even het water uit de geneeskrachtige bron drinken. Lourdes staat bekend om de vele wonderbaarlijke genezingen die door het Lourdeswater hebben plaatsgevonden, ik geloof inmiddels 67. Het jaar 2008 staat in het teken van het 150 jarig bestaan van “de verschijning” waarmee bedoelt wordt de verschijning van Maria aan Zuster Bernadette. En dat brengt met zich mee dat er in 2008 enorm veel activiteiten gaan plaatsvinden die voor een ieder erg leuk is om bij te wonen.

Sowieso is Lourdes en lust voor het oog, de pracht en praal van de vele kerken met als hoogtepunt de Baseliek. Er is zelfs een ondergrondse kerk die plaats bied aan schrik niet 25.000 man, gemaakt voor speciale gelegenheden waarbij voorheen de laatkomers alleen nog een plaatsje op de stoep konden krijgen. Architectonisch gezien is het een schitterde stad, de ligging is geweldig en de cultuur spat ervanaf. Lourdes is gesitueerd tussen de pyreneeën en het glooiende landschap van Zuid-Frankrijk, via een funiculair (kabeltreintje) kunt u naar de top van Pic du Jer, daar heeft u een panoramisch uitzicht over het gehele gebied.(zie panorama boven) Het feit dat dit treintje er is vanaf 1908 zegt natuurlijk genoeg.

Boven (1000 Meter) is een observatorium en een groot terras. Er is werkelijk voor ieder wat wils, vooral de Château Fort van Lourdes die een prominente plek midden in de stad heeft is erg leuk voor kinderen. Onderstaande fotocompilatie geeft een impressie van het geheel. Op de links onderaan de pagina’s kunt u meer gedetaileerde informatie verkrijgen.

Links naar nog meer informatie:

VVV Lourdes Ned.Talig
Lourdes website Ned.Talig