Leuke dorpjes

Arreau

Dit leuke dorpje heeft elke Donderdag ochtend een markt met veel lekkernijen uit de streek. Er zitten rond het dorpsplein diversen restaurantjes en terrasjes en is echt een bezoekje waard. Daar het aan de voet van Col de Aspin ligt is dit een leuke combi.

Arreau
65031
Website

Bagnères de Bigorre

Bagnères de Bigorre levendig en het gehele jaar door druk bezochte bronnenplaats, schilderachtig gelegen op de linkeroever van de Adour. De stad heeft belangrijke leisteen-, marmergroeven en textielindustrie. Maar het voornaamste zijn de 38 warmwaterbronnen met een temperatuur die schommelt tussen de 13 en 52° Celsius. Deze termale badgebouwen zijn in een park samengebracht, naast het museum, een openluchttheater en een casino. De Allées des Coustous, een grote boulevard door bomen overschaduwd, vormt het centrum van het vertier in Bagnères. Er zijn diversen leuke winkels en vele terrasjes.  Het oude stadsgedeelte is bijzonder goed bewaard gebleven en het loont de moeite te kuieren door de pittoreske smalle straatjes met hun oude huisjes. Een 15de eeuwse klokkentoren in de Rue d’Horloge is eveneens het bekijken waard. De kerk dateert uit de XVde XVIde eeuw. En vergeet niet een bezoekje aan de wekelijkse markt op Zaterdag, echt een aanrader. Deze markt kenmerkt zich door de vele heerlijke streekproducten.

Bassoues

Klein maar fijn, Bassoues is een klein landelijk gelegen dorpje tussen de heuvels van ons buur departement Gers. Het heeft een pittoreske dorpskern met een typisch Frans restaurant, brokantewinkeltjes en kunstwinkeltjes. Ook is er een burcht die u kunt bezoeken en beklimmen om een imposant uitzicht te krijgen over de heuvels van de Gers.

Bassoues
32032
Website

Saint bertrand de Comminges

In dit pittoreske dorpje bevind zich een imposante Kathedraal, een kloostertuin, restaurantje en veel nostalgie. Genoeg om je een ochtend of middag te vermaken. Bij de aankomst van het dorpje heb je een prachtig uitzicht over de Barronies, een zeer bebost deel van de lage Pyreneeën. Chateau de Mauvezin bevind zich in de buurt en is dus een leuke combi.In dit pittoreske dorpje bevind zich een imposante Kathedraal, een kloostertuin, restaurantje en veel nostalgie. Genoeg om je een ochtend of middag te vermaken. Bij de aankomst van het dorpje heb je een prachtig uitzicht over de Barronies, een zeer bebost deel van de lage Pyreneeën. Chateau de Mauvezin bevind zich in de buurt en is dus een leuke combi.

Website

Marciac

Naast dat Marciac elk jaar 3 weken lang het Toneel is van de Jazzwereld met het Jazzfestival de Marciac is het gewoon een leuk dorpje met vele restaurantjes en winkeltjes. Op woensdag ochtend is de wekelijkse markt. Dus ook voor en na het festival een bezoekje waard.

Marciac
32230
Website