Kastelen, abdijen en kerken in zuid frankrijk

Onze omgeving is rijk aan cultureel erfgoed. Als u geïnteresseerd bent in de oudheden die Frankrijk te bieden heeft, dan zult u zich hier niet vervelen. Hieronder vindt u een greep van wat er zich zoal in de buurt bevind.

L'Abbaye Cistercienne de l'Escaladieu

Een 12e-eeuwse abdij met een rijke historie. Sinds 1996 is deze Abdij geopend voor publiek.
U kunt een bezoekje aan deze abdij combineren met Chateau Mauvezin, deze liggen bijna naast elkaar.

Route Départementale 938 route de Bagnères de Bigorre
65130 Bonnemazon
Tel: +33(0)5.62.39.16.97
website

Château Valmirande

In ons buur departement Haute Garonne, op een 50 km rijden van hier bevind zich dit pareltje van een kasteel. Dit kasteel is een prive bezit en wordt nog bewoond door een heuse Baronnes. Mme la Baronne de Lassus, familie van de eerste eigenaar, stelt haar kasteel en tuin ter beschikking van het publiek van 14 Juli t/m 30 Augustus. Als u zorgt dat u om 16:00 voor de poort staat wacht u een mooie rondleiding van zo’n 2 uur (€6 volw. €4 kind). De gids leidt u over het domein met de schitterende tuin langs het kasteel en de bijgebouwen waaronder een eigen kapel. Zij verteld u over de historie van Château Valmirande. Meer informatie vind u op de website.

Château Valmirande
31210 Montrejeau
Tel: +33(0)6.21.05.40.16

website

Château de Mauvezin

Vlak bij ons in de buurt ligt het Château de Mauvezin. Het is een Kasteel dat al vanaf het jaar 1200 standhoud in de vele periodes die het heeft meegemaakt. Het heeft een rijke historie en ligt op een mooi centraal punt met een prachtig uitzicht over het nabijgelegen dorp en de pyreneeen. Een bezoek aan dit kasteel is de moeite waard. Ook kunt u er heerlijk genieten van een versnapering op het nabij gelegen terras van een eet/drink gelegenheid. U kunt deze bezienswaardigheid goed combinerenmet een bezoekje aan de Abdij Abbaye Cistercienne de l’Escaladieu die er praktisch naast ligt. (zie verder op deze pagina)

Chateau de Mauvezin
65350 Mauvezin
Tel/Fax: +33(0)5.62.39.10.27

website

Château de Montaner

Chateau de Montaner heeft helaas nu meer weg van een ruïne dan van een chateau, echter zijn er plannen om het chateau geheel in ere te herstellen. Een tekening van hoe het chateau er uit zou hebben gezien ziet u hier onder. Des al niettemin heeft dit chateau een zeer interessante historie en worden er geregeld leuke voorstellingen gegeven in middeleeuwse stijl. Elk jaar is er een mediëval feest en dit is zeker de moeite waard.

Château de Montaner
64460 Montaner
Tél/Fax: +33(0)5.59.81.98.29

website

Château Fort de Lourdes

Meer dan 1000 jaar historie gevangen in steen, verheven boven het centrum van Lourdes. Een reis door de tijd in het Chateau fort dat huis, fort, gevangenis, kazerne is geweest. Nu dient het als museum van de Pyreneeën. Er is de behouden gebleven architectuur, een prachtig panorama over Lourdes en de Pyreneeën, wonen in de Pyreneeën in miniatuur, een botanische tuin en een museum. Het is toegespitst op zowel volwassenen als kinderen.

Château Fort de Lourdes
Rue du Bourg
65100, Lourdes
Tel: +33(0)5.62.42.37.37

website

Cathédrale de Saint-Bertrand de Comminges

In dit pittoreske dorpje bevind zich een imposante Kathedraal, een kloostertuin, restaurantje en veel nostalgie. Genoeg om je een ochtend of middag te vermaken. Bij de aankomst van het dorpje heb je een prachtig uitzicht over de Barronies, een zeer bebost deel van de lage Pyreneeën. Chateau de Mauvezin bevind zich in de buurt en is dus een leuke combi.In dit pittoreske dorpje bevind zich een imposante Kathedraal, een kloostertuin, restaurantje en veel nostalgie. Genoeg om je een ochtend of middag te vermaken. Bij de aankomst van het dorpje heb je een prachtig uitzicht over de Barronies, een zeer bebost deel van de lage Pyreneeën. Chateau de Mauvezin bevind zich in de buurt en is dus een leuke combi.

Chateau de Gardères

Chateau de Gardères is een privé bezit van een ingezetene van het dorp. Het Kasteel stond lange tijd leeg en deze man heeft besloten om het te gaan kopen en het tot in detail terug brengen in zijn glorietijd. Dit heeft hij grotendeels al uitermate goed gedaan. Dit kasteel is zeker een bezoekje waard.

Tel: +33(0)6.70.27.68.81

Website