Wandelen

De Pyreneeën vormen een waar eldorado voor wandelaars. Toegankelijk, maar niet platgetreden, oneindig gevarieerde berglandschappen, een rijke flora en fauna, markante bergtoppen, diep uitgesleten kloven, meer dan 2500 bergmeren, een keur aan gemarkeerde wandelpaden. Het is onmogelijk om in de Pyreneeën uitgekeken en uitgewandeld te raken. En neem de legendarische route GR10 met een lengte van 450Km die van de Atlantische kust naar de middellandse zee loopt. De route is gemarkeerd met de bekende wit-rood-markeringen voor lange afstandswandelingen en behoort tot de populairste van de Europese lange afstandswandelingen. U kunt een dagtocht maken en dan een gedeelte van deze route lopen, de benodigde informatie is in de vakantiewoning aanwezig. (tekst: Ton Joosten en Wikipedia)

U kunt genieten van de rijke flora en fauna die de Pyreneeën te bieden heeft, u kunt op hoger gelegen gebieden gerust een lama tegenkomen of een bergmarmot. Ook vogelaars kunnen hun hart ophalen, de Pyreneeën is vele soorten vogels rijk waaronder gieren, adelaars en andere zeer indrukwekkende vogels (zie ook natuurparken). Als u zich wilt voorbereiden op een paar onvergetelijke tochten dan kan ik u het boek van Ton Joosten (De 100 mooiste dagwandelingen in de Pyreneeën) aanbevelen, deze is in de reguliere boekhandel verkrijgbaar en beschrijft dagtochten of trektochten, voor ieder wat wils.

In onze accommodaties liggen wandelboekjes of routes voor u klaar.

Wandelingen die je gedaan moet hebben

De wandelingen naar “Pont de Espagne” en naar “Gavarnie” zijn er twee die je gedaan moet hebben tijdens je verblijf bij ons. Het zijn de pareltjes onder de wandelingen. Het kan in de zomer wat drukker zijn, wij adviseren je om vroeg te vertrekken, het wordt vaak een uurtje na de lunch drukker.

Wandelingen: Andere pareltjes

Lac d’oô

Een mooie aanrij route is via Bagneres de Bigorre en de Col d’aspin. Het dorp Arreau aan de voet van de Aspin is ook een bezoekje waard. Via de D76 komt u in het dorp Granges d’Astau, de D76 gaat daarna over in de D76W, begin vanuit daar de wandeling. De wandeling naar het meer is een uur.

Route

Petit Amazoni

Dit is een uniek stukje Pyreneeën gelegen in een dal waar het relatief warm is maar bijna geen zon schijnt. Door deze combinatie creëer je een amazone gebied, vandaar de naam. Deze wandeling is vooral aan te bevelen als het zeer warm is, dit gebied is dan relatief koel en aangenaam. Muggenspray is aan te bevelen.

Documentatie ligt in de accommodatie.

Le Monné

Lekker dichtbij, deze wandeling is in Bagneres de bigorre, in de lage Pyreneeën. Een mooie wandeling met als eindpunt een prachtige panorama over Bagneres de Bigorre en de Pyreneeën. Een mooie combi is de minigolfbaan die zich aan het begin en einde van de wandeling bevind.